SAPLUUNAPAPERI


Kankaanpaino-ohje sapluunapaperilleSapluunapaperi helppoon kankaanpainoon

Tuntuuko seulan kanssa kankaanpaino liian hankalalta ja haluaisit silti painaa tarkkarajaisia kuvia?

Sapluunapaperin avulla se on mahdollista! Tarvitset vain sapluunapaperia, sakset tai paperiveitsen, silitysraudan ja kangasväriä.

Sapluunapaperi on ohutta toiselta puolelta kevyesti muovitettua paperia. Yhden arkin koko on n. 30*39cm.

Paperiin voi leikata kuvion ja silittää paperin kiiltävästä puolestaan kiinni kankaaseen. Silloin kangasväri ei pääse leviämään sapluunan alle. Levitä kankaanpainoväri ja odota kuivumista. Sapluunapaperi repeytyy helposti irti kankaasta ja voit kiinnittää kangasvärin sen ohjeen mukaan.

Jos kangas ei ole ollut kovin nukkaista voi sapluunan käyttää vielä uudestaankin. Sapluunapaperille voi tulostaa kuvan paperipuolelle mustesuihkutulostimella, jolloin kuva on helpompi leikata seuraten ääriviivoja. Leikkaaminen stansseilla onnistuu myös helposti. Kuvioleikkureilla leikattaessa kannattaa laittaa muovipuolta vasten tulostuspaperi tueksi, niin kuviosta tulee hyvä, eli siis leikata kumpaakin paperia yht’aikaa.

Sapluunapaperia voi käyttää myös tilkkutöissä silitettävänäkaavana.
Sapluunapaperin avulla voi myös tulostaa kuvia ohuelle ja sileälle kankaalle mustesuihkutulostimella. Silitä sapluunapaperi kankaan nurjalle puolelle ja leikkaa kangas tulostettavaan kokoon esim. A4. Laita kangas tulostimeen oikein päin, jotta tulostus tulee kangaspuolelle ja tulosta. Tulostus ei kestä vettä ilman kiinnitystä.

Tämä paperi on valmistettu Suomessa.

Jos haluat valmiin paketin, josta löytyy kaikki tarvikkeet, värit ja myös valmiita sapluunoita, on Polkkaponin Kankaanpaino askartelupakkaus sinun valinta!

Kankaanpainopaketti

Sapluunapaperia ja Kankaanpainopakkauksia voit ostaa Polkkaponin verkkokaupasta

Polkkaponin logo